onsdag den 21. april 2010

En weekend med luksus - og brusebad!


Tirsdag d. 13-4-2010

Nigeria er absolut ikke et land for turister. Her er ingen flotte parker, spændende museer, luksuriøse hoteller, interessante attraktioner eller farvestrålende boder med alverdens souvenirs. Men én ting har de dog; Yankari Game Reserve. Yankari er en lille oase for de få turister der, på trods af alt, alligevel skulle dukke op, eller for de folk der trænger til et afbræk i hverdagen og som har penge nok. Det er en kæmpe nationalpark, med et hotel, en varm kilde og mulighed for en safaritur. Alt dette blev vi en del af da vi lørdag morgen begav os ud på den 8 timer lange køretur for at opleve lidt luksus.

Weekenden har været en fed oplevelse, men også meget anderledes. Der har både været luksus og sære hændelser. Den første episode der satte sit præg på vores weekend var, da vi undervejs på vores lange køretur blev overhalet af den største klaphat, (for at bruge et pænt ord,) som jeg endnu har mødt hernede. En flok æsler gik over vejen og vi sagtnede farten. Men vi var åbenbart de eneste. En bus bagved drønede forbi os, dyttede og kørte ind i et af de stakkels æsler, hvorefter buschaufføren valgte at køre videre. Vi var alle ret oprørte over hændelsen og flere af os kunne resten af dagen se æslet for vores indre øje, da det kæmpede for at komme på benene igen, en kamp den umuligt kunne vinde. Som dyreelsker kan jeg ikke andet end blive forarget. ”Tænk bare sådan at køre videre. Hvem behandler dyr på den måde? Det var aldrig sket i Danmark.” Alle disse tanker fór gennem mit hoved indtil jeg pludselig kom i tanke om de forfærdelige billeder af grisetransporter der fyldte nyhederne på et tidspunkt. Måske skulle man ikke kaste for hårdt med stenene før man har tjekket sit eget bagland.
Da vi langt om længe ankom til Yankari drog vi alle et lettelsens suk; nu skulle der slappes af. Og det blev der. I lækre omgivelser med aircondition, brusebad og bavianer rendende udenfor døren. Derefter gik weekenden bare med afslapning, safari- hvor vi så løver, bade i den varme kilde og andre sjove ting. Bla var en af pigerne ved at blive angrebet af en bavian da hun prøvede at beskytte vores tøj, restauranten løb tør for mad (!), mig og en af pigerne købte lidt hyggekiks, hvorefter vi på vej hjem blev anbefalet at beskytte os mod bavianerne. Så der gik vi, bevæbnet med en kæp og sten for at beskytte vores kiks. Så det har været en anderledes, men sjov weekend.

OBS: da vi kom hjem fik vi opklaret mysteriet om den sære lugt på værelset. Under Maiken og min seng havde der gemt sig et firben – et dødt firben. Der er nu blevet gjort rent og luftet ud. Forhåbentligt forsvinder lugten snart…

2 kommentarer:

  1. Hmmm... Jeg tror bl.a. du kan takke Jeff og Mads for bavianernes glæde ved at spise jeres kiks og rode i jeres tøj.

    Måske husker du, hvordan de ikke alene fodrede dem - trods den iøjnefaldende skiltning med forbud! - de inviterede dem også indenfor i deres hytte, hvor de efterfølgende tog billeder af dyrene. Sikken nogen bavianer... og drenge!

    Men ja, Yankari er fantastisk. Og tænk, at I faktisk fik set løverne!

    Hvordan er prislejet på hytterne?
    Og hvordan er standarden. Der er mig bekendt bygget noget om siden 2006?

    Hans

    SvarSlet